Omgeving

NATUUR
Op een half uur rijden van Arcos ligt El Bosque waar diverse wandelpaden richting de Sierra de Grazalema gaan. In El Bosque is er een voorlichtingscentrum voor wandelaars waar u kaarten kunt kopen over de diverse wandelpaden in de Sierra. Maar wij kunnen natuurlijk ook vertellen waar de mooiste plekjes in dit prachtige natuurgebied te vinden zijn.  
 
CULTUURSTEDEN
Sevilla ligt op ongeveer een uur  en een kwartier rijden van onze casa rural. Ook is er een goede busverbinding naar de stad. Sevilla is de hoofdstad van Andalusie en een van de mooiste cultuursteden die Andalusie rijk is. De stad heeft ongeveer 700 000 inwoners en is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst.

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar, de Torre del Oro, het Joods kwartier en de Plaza de Espana met zijn tegeltableaus zijn werkelijk schitterend.
 
Web site: http://www.sevillaonline.es/nederlands/sevilla/
 

Jerez de la Frontera ligt op een half uurtje rijden van Arcos . Deze typisch Andalusische stad staat bekend om zijn bodega´s waar u de beste Sherry´s ter wereld kunt proeven en kopen. De soms eeuwenoude wijnhuizen vormen een prachtige achtergrond te genieten van een Sherry proeverij. Ook kunnen we een reservering maken voor een van de paardenshows die in Jerez plaatsvinden.
 
Jerez heeft ook een groot winkel- en uitgaansgebied en biedt daarom voldoende vertier voor shopaholics en feestbeesten.
 
Gedurende een week per jaar is Jerez het toneel voor een prachtigste Spaanse Feesten, de “Feria de los Caballos”. Meer informatie over dit feest is te vinden onder Fiesta.
 
Web site:http://www.jerez.org/
 
 

Cadiz is een havenstad in Zuidwest-Spanje en ligt op ongeveer een uurtje rijden van Arcos. De stad is gelegen aan de Golf van Cádiz en telt ongeveer 125 000 inwoners. Cadiz is een typische havenstad, de stad ligt op de punt van een smalle landtong en wordt aan drie zijden door water omgeven.
De belangrijkste redenen om Cadiz te bezoeken zijn niet de bezienswaardigheden zoals de kathedraal of het Archeologisch museum maar het proeven van de romantische sfeer door over de typisch Spaanse promenade te flaneren en te genieten van een goede vismaaltijd met zicht op de zee en de ondergaande zon.  
 
 
Web site: http://www.andalucia.com/cities/cadiz.htm
 
 
Ronda ligt op ongeveer een uur rijden van Arcos. Ronda heeft een van de best bewaarde moorse wijken van heel zuid-spanje. Ook de wereldberoemde brug de Puento Nuevo  en de stierenvechtersarena (waar je een kijkje achter de schermen kunt nemen) is meer dan een trip waard.
 
STRAND EN ANDER WATERPLEZIER

Het dichtsbijzijnde strand, Valdelagrana, ligt op ongeveer 40 minuten rijden van de B&B. Dit is een comfortabel strand met douches en toiletten en een strandtent waar u voor een gunstige prijs kunt eten en drinken en ligbedden en parasols kunt huren. Het allermooiste strand van de Costa de la Luz, Los Caños de Meca ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf de B&B. Dit strand is puur natuur, met zandstrand maar ook rotspartijen en een vuurtoren. Hier kan ook gesurft worden.
Indien u wilt zwemmen kunt u gebruik maken van het gemeentelijk zwembad van Arcos maar beter en rustiger is het zwembad van hotel Las Molineros dat uitzicht biedt over het meer van Arcos en met een groot terras waar u iets kunt eten of drinken. Beide zwembaden zijn op een 5 tot 10 minuten rijden vanaf de B&B. Op een half uurtje rijden van de B&B, maar de rit meer dan waard ligt het zwembad van Tajo de Aguilla, een camping midden in een natuurgebied. Het zwembad is zeer rustig, zeer geschikt voor kinderen, er zijn gratis ligbedden aanwezig en vanaf het zwembad heeft u een werkelijk fantastisch uitzicht over het natuurgebied en het meer van Bornos. Een fantastische plek om naar de zonsondergang te kijken.