Fiesta

 
Semana Santa
 
De Semana Santa in Arcos op YouTube!
 
De Semana Santa is zonder twijfel het meest indrukwekkende religieuze feest dat in Andalusië gevierd wordt. De Semana Santa is de in Spaanstalige landen gebruikte benaming voor de Goede week, de week voor Pasen. De rooms-katholieke plechtigheden van deze week worden in deze landen vaak op grootse wijze gevierd. In het zuiden van Spanje, Andalusië, is deze viering het meest uitbundig. De boetelingen dragen een capirote, een hoofddeksel dat anonimiteit garandeert.
 
Tijdens de Semana Santa komen mensen van heinde en verre om in Arcos naar de processies te komen kijken. De nauwe straatjes van Arcos bieden een schitterende achtergrond voor de indrukwekkende processies waar in totale stilte de enorme houten tabernakels door de boetelingen aan het dorp worden getoond.
 
Als afsluiting van de Semana Santa worden in de straten van Arcos twee stieren losgelaten. De dappere Arcosianen zullen de stier uitdagen en proberen zijn horens te ontwijken. Die dag wordt er uitbundig feest gevierd.
 
Wanneer: de week voor Pasen van 17 tot en met 24 april 2011
 
 
Feria del Caballo in Jerez de la Frontera 
Samen met Semana Santa is de Feria del Caballo in Jerez de la Frontera de drukste meest spectaculaire week van deze prachtige stad. Feria del Caballo betekent letterlijk Feest van het Paard, het feest heeft dan ook zijn oorsprong in de Middeleeuwen toen de paardenfokkers samen kwamen in de stad om hun paarden te verhandelen.
 
Tegenwoordig heeft het feest totaal niets meer weg van een paardenmarkt, en is het één groot feest met prachtig versierde paarden voor koetsen met mooie Spaanse dames in flamenco jurken.
 
Op het enorme feestterrein vindt u vele 'casetas', mooi versierde tenten waar u Sevillanas kunt dansen, heerlijk kunt eten en natuurlijk kunt genieten van de sherry uit Jerez. Omdat de temperaturen in mei al aardig kunnen oplopen wordt de sherry vaak gemengd met 7-up wat voor een heerlijk verfrissend drankje zorgt dat 'rebujito' genoemd wordt.
 
De Feria del Caballos is een kleurrijk en uitbundig feest waar de inwoners van Jerez de la Frontera een jaar lang naar toeleven en is de ideale gelegenheid om te proeven van de Andalusische cultuur.
 
Wanneer: Vanaf 8 tot en met 15 mei 2011
 
 
Feria de Abril in Sevilla  
De Feria de Abril is de grootste Feria die Andalusie kent. In de ruim 150 casetas kan naar hartelust gedanst, gegeten en gedronken worden. Vergeet wel je Flamencojurk niet want traditionele Spaanse kleding is een absolute must.
 
Wanneer: Vanaf 3 tot en met 8 mei 2011